Väktarskolan

Cequred är ett av länsstyrelsen auktoriserat utbildnings- och bevakningsföretag.

  • Våra lärare brinner för uppdraget och vill göra allt de kan för att ni som elever skall kunna gå vidare och känna er trygga med er roll inom bevakningsbranschen.
  • Våra kunder består till största delen av privatpersoner, bevakningsföretag, statliga myndigheter och andra organisationer

Hur blir man väktare?

För att bli väktare så måste man först utbilda sig genom att gå första steget som är VU 1

Sedan skall del 2 (VU 2) genomföras innan eleven är färdigutbildad.

Praktiska yrkesträningen om minst 160 timmar hos ett auktoriserat bevakningsföretag.

Inga förkunskaper krävs.

18 års åldersgräns

Vart fjärde år måste alla väktare gå en fortbildning

Utbildning inom Bevakningsjuridik

Utbildning i konflikthantering och självskydd

Utbildning i Akutsjukvård

Skriftligt och praktiskt prov

Väktarutbildning steg 1 och steg 2

VU 1

Första steget i ert nya arbete som väktare, här får ni lära er baskunskaperna till ert nya yrke, vi läser allt från juridik och sjukvård till bevakningstjänst och räddningstjänst. Ni får också lära er grunderna i de lagstadgade och godkända grepp och handfängsling plus batonganvändning enligt Polismyndighetens föreskrift FAP 573:1

VU 2

Det här är sista steget i er utbildning som sker efter er praktiska yrkesträning, här går vi igen juridiken ytterligare och även andra ämnen som drogkännedom och rättsvårdande myndigheter. Vi repeterar även alla grepp och handfängslingstekniker.

Komplettvakt och Fortutbildning

Komplettvaktsutbildning

Den här utbildningen är unik i mellan och södra Sverige, här har ni möjlighet att få hela utbildningen med praktik i vårt bevakningsföretag.

Utbildningen löper över 7 veckor och om man lyckas genomföra alla moment i utbildningen så är man efter detta godkänd och mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Fortbildning

Detta är en lagstadgad repetitions utbildning som är återkommande vart 4:e år, här repeterar vi allt från VU 1 och VU 2. Missar man att genomföra denna repetitions utbildning inom fyra år från senaste fortbildning eller Vu2 så får man inte arbeta som väktare, man hamnar i en form av karantän. Gör man däremot utbildningen inom femte året med godkänt resultat så får man påbörja att arbeta igen.

Distansutbildningar

Att gå någon av våra distans utbildningar (onlinekurser) innebär att du kan lära dig oavsett var du befinner dig, bara du har tillgång till dator som är uppkopplad.

Distans Live – kursledare och deltagare är aktiva samtidigt på bestämda dagar och tider via programmet Zoom.

Vid ett par tillfällen måste dock eleverna komma till vår skola i Norsborg då vi skall utbilda i självskydd, första hjälpen och brand.

Själva kunskapsprovet skall även detta göras på plats i vår skola.